Základy HACCP a hygienické minimum
Termíny
Cíle a přínosy
Cílem kurzu je:
- Základní seznámení s principem systému kritických kontrolních bodů a jeho zavádění do potravinářského/stravovacího provozu.
- Seznámení s požadavky správné výrobní a správné hygienické praxe (GMP, GHP).
- Pochopení významu a orientace v související evropské a české legislativě.
- Praktické procvičení provádění analýzy rizik v systému HACCP.
- Znalost používaných odborných termínů.
Kurz je určen pracovníkům potravinářských firem a stravovacích služeb všech typů, pracovníkům v organizacích vyrábějících primární obaly na potraviny, ale i pro řadové pracovníky a odpovědné osoby pro základní seznámení.
Obsah
- Cíle a význam systému HACCP.
- Legislativa k systému HACCP.
- Definice pojmů v rámci systému HACCP - sedm principů, dvanáct kroků v zavádění systému HACCP.
- Správná výrobní praxe, provozní hygiena jako základ systému HACCP.
- Zavádění systému HACCP v potravinářských / stravovacích provozech.
Dr. Ing. Leona Petrová
Absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další.
Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost, auditorkou pro klienty Intertek a SGS, členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.
ČSJ Praha
Novotného lávka 200/5110 00 Praha 1
Doplňkové informace
- Doba trvání kurzu
- 1 den
- Forma ukončení
- Účastník při splnění minimálně 80 % docházky a úspěšném složení závěrečného testu obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
- Bližší informace
Chcete kurz připravit na míru? Ozvěte se nám