Manažer bezpečnosti potravin
Termíny
Cíle a přínosy
Cílem kurzu je účastníky podrobně seznámit se zásadami a zaváděním systému HACCP v potravinářských a stravovacích provozech nebo v provozech dodavatelů potravinářských podniků. Poskytnout jim přehled o zásadách správné výrobní a hygienické praxe v potravinářských a souvisejících provozech podle Codexu Alimentarius a základní orientaci v evropské a české legislativě týkající se bezpečnosti potravin. Dále je cílem seznámit účastníky s požadavky nejdůležitějších národních i mezinárodních standardů v oblasti bezpečnosti potravin.
Kurz je určen vedoucím pracovníkům a pracovníkům řízení kvality potravinářských firem, pracovníkům řízení kvality firem souvisejících se zpracováním potravin, dodavatelům provozovatelů potravinářských podniků, odpovědným osobám stravovacích zařízení, pracovníkům dozorových orgánů a poradcům systémů managementu kvality v potravinářském průmyslu.
Obsah
- Systém HACCP – význam, zavádění, realizace, ověřování vhodnosti systému.
- Správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, programy nezbytných předpokladů.
- Systém managementu bezpečnosti potravin podle standardu FSSC 22000 – Požadavky normy BRC a jejich výklad.
- Požadavky normy IFS a jejich výklad.
Dr. Ing. Leona Petrová
Absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další.
Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost, auditorkou pro klienty Intertek a SGS, členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.
ČSJ Praha
Novotného lávka 200/5110 00 Praha 1
Česká republika
Doplňkové informace
- Doba trvání kurzu
- 3 dny
- Forma ukončení
- Účastník při splnění minimálně 80 % docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
- Bližší informace
Chcete kurz připravit na míru? Ozvěte se nám