Auditor potravinářských procesů
Termíny
Cíle a přínosy
Kurz je určen pracovníkům managementu kvality v potravinářských provozech a organizacích, pracovníkům dozorových orgánů a interním auditorům v potravinářství. Kurz není primárně určen auditorům certifikačních orgánů, tedy auditorům třetí stranou.
Cílem kurzu je předat účastníkům znalosti:
- Procesního přístupu s ohledem na požadavky mezinárodních standardů na bezpečnost potravin a jich využití při provádění auditů
- Aplikování zkušeností z náročných auditů používaných v automobilovém průmyslu v potravinářských provozech
- Návodů pro provádění procesních auditů, systémových auditů a auditů výrobků
- Hospodárnosti procesů a nákladů na kvalitu
- Odpovědi na otázku, proč auditovat procesy a proč systémový audit nestačí
- Hledání při auditu odpovědi na otázku, zda organizace používá bezpečné postupy a pracovníci na klíčových pozicích ovlivňujících kvalitu a bezpečnost výrobků jsou způsobilí pro tyto činnosti
Obsah
- Procesní přístup v systému řízení jakosti
- Popis procesu, metodika hodnocení
- Požadavky na auditory podle ISO 19011
- Příprava na audit
- Postup auditu
- Analýza rizik, kontrola kritických bodů v procesu
- Dokumentace auditu
Obsahem kurzu není výklad standardů v oblasti bezpečnosti potravin. Jejich znalost je ale důležitým předpokladem pro porozumění obsahu tohoto kurzu.
Požadavky na vstupní znalosti a zkušenosti
Požaduje se znalost standardů bezpečnosti potravin a praxe v potravinářství.
Dr. Ing. Leona Petrová
Absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další.
Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost, auditorkou pro klienty Intertek a SGS, členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.
ČSJ Praha
Novotného lávka 200/5110 00 Praha 1
Doplňkové informace
- Doba trvání kurzu
- 2 dny
- Forma ukončení
- Účastník při splnění minimálně 80 % docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
- Bližší informace
Chcete kurz připravit na míru? Ozvěte se nám