Obaly a obalové materiály v potravinářském průmyslu
Termíny
Cíle a přínosy
Cílem kurzu je předat účastníkům znalosti týkající se:
- Aktualizace legislativních požadavků, trendů a požadavků aktuálních verzí standardů a norem (IFS a BRC, ČSN EN 15593) pro materiály přicházející do kontaktu s potravinami a potravinářskými surovinami.
- Identifikace aktuálních požadavků pro výrobce potravin a pro výrobce primárních obalů.
- Identifikace nejčastějších neshod zjišťovaných při auditech výrobních závodů (potraviny a obaly).
Kurz je určen pracovníkům potravinářských podniků a výrobcům obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami). Kurz je vhodný zejména pro pracovníky zodpovědné za kvalitu, hygienu a vývoj, vedoucí a členy týmu HACCP.
Obsah
- Legislativní požadavky na materiály přicházející do kontaktu s potravinami (EU, ČR), prohlášení o shodě, migrační testy
- Požadavky ČSN EN 15593 Obaly- management hygieny ve výrobě obalů pro potraviny
- Požadavky BRC (Global Standard pro obalové materiály)
- Požadavky BRC a IFS pro výrobce potravin ve vztahu k obalovým materiálům
- Praktické příklady nejčastějších neshod z auditů výrobců obalů a výrobců potravin
Dr. Ing. Leona Petrová
Absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další.
Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost, auditorkou pro klienty Intertek a SGS, členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.
ČSJ Praha
Novotného lávka 200/5110 00 Praha 1
Doplňkové informace
- Doba trvání kurzu
- 1 den
- Odborný garant
- Dr. Ing. Leona Petrová
- Forma ukončení
- Účastník při splnění minimálně 80 % docházky a úspěšném složení závěrečného testu obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
- Bližší informace
Chcete kurz připravit na míru? Ozvěte se nám