Technik HACCP
Online certifikace.
Požadavky na vzdělání a praxi:
Pro výrobu potravin a pokrmů a jejich uvádění do oběhu:
- Vysokoškolské studium v oboru vzdělávání zemědělského, potravinářského, veterinárního, zdravotnického nebo hygienického směru, nebo
- Středoškolské studium v oboru vzdělání potravinářského, veterinárního, zdravotnického nebo hygienického směru, minimálně 1 rok praxe v oboru
Další požadavky
- Základní znalosti získá uchazeč o certifikát VŠ vzděláním a případně praxí např. na ČZU Praha, VŠCHT Praha, apod.
- Absolvování speciálních kurzů není podmínkou pro získání certifikátu, uchazeč však musí prokázat požadované vzdělání a znalosti.
Doplňkové informace
- cena za zkoušku a certifikát T-HACCP (3 pokusy) 400,- Kč
- cena za recertifikaci T-HACCP (po 3 letech) : 400,- Kč
- Při recertifikaci po 3 letech je nutné doložit účast alespoň na 2 akcích v oblasti bezpečnosti potravin a vyplnit přihlášku k recertifikaci a prohlášení držitele certifikátu. Vše je nutné zaslat e-mailem na certifikace@csq.cz .
- Vyplnění odpovídající přihlášky Formuláře přihlášek používaných ČSJ — Česká společnost pro jakost (csq.cz) , přiložení všech potřebných dokladů v elektronické podobě a zaslání e-mailem odpovědné osobě COp na certifikace@csq.cz .
- Vyhodnocení míry splnění požadavků žadatele ze strany ČSJ
- Případné dodatečné doplnění požadovaných dokumentů
- Rozhodnutí o připuštění ke zkoušce
- COp oznámí žadateli, že je zaregistrován do E-learningu ČSJ na adrese https://evyuka.csq.cz.
- Odborný pracovník COp zárověň v e-learningu udělí žadateli přístup k testu T-HACCP.
- Po přihlášení do https://evyuka.csq.cz se žadateli zobrazí daný test a všechna data a informace potřebné pro absolvování zkoušky.
- Na úspěšné absolvování zkoušky na T-HACCP má žadatel 1 týden a 3 pokusy. Bezprostředně po ukončení pokusu uvidí, jak uspěl.
- Po zkoušce zašleme e-mailem fakturu za zkoušku. Po jejím uhrazení zašleme úspěšným účastníkům zkoušky certifikát elektronicky e-mailem nebo poštou doporučeně (dle dohody). Pro vystavení certifikátu v papírové podobě je nutné uhradit poplatek 200,-. Kč + 21% DPH.
- Zkouška se skládá pouze z písemné části: Písemný test znalostí – na obor HACCP
- Informace k testu:
Zkouška se skládá z 20 otázek. Zahrnuje následující oblasti:
- Systém HACCP
- Postupy správné výrobní a hygienické praxe (GMP/GHP)
- Legislativa
- Mikrobiologie
- Základní principy výroby a konzervace potravin
(Z každé oblasti se generují 4 otázky. Minimálně musíte získat 75 % bodů. )
- Časový limit na zpracování testu je 20 minut. Po uplynutí časového limitu se soubor zkoušky uzavře a účastníkovi se na obrazovce objeví výsledek.
- V případě neúspěchu je možné skládat opakovanou zkoušku ještě 2x. Časový limit pro složení opakované zkoušky je 1 týden od data neúspěšné zkoušky.
Doplňkové informace
Platnost certifikátu
3 roky
Dokumenty ke stažení
Požadavky na odborné znalosti uchazečů o certifikaci T-HACCP.
- Bližší informace
- Ing. Romana Hofmanová
E: hofmanova@csq.cz