Manažer BOZP - Junior
Certifikace M-BOZP-J je zpracována v souladu se schématem Evropské organizace pro kvalitu pro obor BOZP - CS & CoS 45000 a schématem pro Juniory.
Požadavky na vzdělání:
- úspěšné ukončené vysokoškolské vzdělání (bakalářské nebo magisterské) - potravinářského, medicínského (humánní nebo veterinární medicíny) nebo hygienického směru, minimálně 2 roky praxe v oblasti systému managementu bezpečnosti potravin.
Doložení praxe:
- žadatel o certifikát M-BP-J ke zkoušce praxi nedokládá.
- držitel certiifkát M-BP-J má možnost po získání tří roků odborné praxe zažádat certifikační orgán pro certifikaci osob o vydání certifikátu M-BP.
1. Vyplnění odpovídající přihlášky Formuláře přihlášek používaných ČSJ — Česká společnost pro jakost (csq.cz) , přiložení všech potřebných dokladů v elektronické podobě a zaslání e-mailem odpovědné osobě COp.
2. Vyhodnocení míry splnění požadavků žadatele ze strany ČSJ
3. Případné dodatečné doplnění požadovaných dokumentů
4. Rozhodnutí o připuštění ke zkoušce
5. Zkouška skládající se ze 2 částí:
- Písemná zkouška: písemné test znalostí – na obor BOZP.
- Ústní zkouška: ověření požadovaných znalostí otevřenými otázkami a obhajoba případové studie.
Požadavky na obsah případové studie ke zkoušce
- Politika BOZP (nebo politika integrovaná s dalšími systémy řízení).
- Organizačně řídící akt pro vydání a řízení politiky BOZP (příkaz ředitele společnosti).
- Organizační řídící akt pro identifikaci nebezpečí, hodnocení rizik a uplatňování nezbytných opatření k řízení rizik (organizační směrnice pro řízení rizik).
- Registr rizik, s nejméně 10 řízenými riziky (tzn. přehled a vyhodnocení závažnosti rizik), vše zpracováno na základě zpracovaného dokumentu pro řízení rizik.
- Stanovení cílů a cílových hodnot, včetně programu BOZP pro minimálně dvě nejzávažnější rizika, která jsou vedena ve zpracovaném registru rizik.
Poznámka: Případová studie může být zpracována na konkrétní podmínky v podniku žadatele nebo i na fiktivní podnik.
Doplňkové informace
Platnost certifikátu
3 roky
- Bližší informace